Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kolobežky, e-kolobežky

 

  • E-kolobežky TIER
    Ak si chcete požičať kolobežku TIER stiahnite si aplikáciu TIER, nájdite e-kolobežku na mape a odomknite ju naskenovaním QR kódu. Ak chcete ukončiť jazdu, nájdite bezpečné miesto na zaparkovanie, posuňte stojan späť nadol, otvorte aplikáciu TIER a klepnite na „Ukončiť jazdu“. Platí sa aktivačný poplatok vo výške 1 € a sadzba 0,16 centov za minútu. TIER akceptuje väčšinu kreditných kariet, ako aj PayPal. Každá jazda s TIER je nielen klimaticky neutrálna, ale aj krytá poistením zodpovednosti.
    Jazdci v Nitre môžu aktuálne využiť výhodný balíček Go TIER,
    ktorý za 0.99 € umožňuje neobmedzený počet odomknutí počas 30 dní alebo Sub Unlocks  v hodnote 4,99 €, ktorý je určený pre nových jazdcov počas prvých 7 dní po registrácii v aplikácii TIER. V tejto cene je neobmedzený počet odomknutí a 60 minút jazdy počas 24 hodín. 
    E-kolobežky TIER v Nitre | TOUCHIT

 

Informácie:
Bolt zdieľané kolobežky
30 miest 
po celom meste
Každé ráno budú pripravené nabité kolobežky.
Po jazde ich možno v rámci mesta zaparkovať takmer kdekoľvek,
v samotnom centre však treba dbať na to, aby boli odstavené vo vyčlenených zónach uvedených aj v aplikácii.   Kolobežky sa dajú požičať cez aplikáciu dostupnú na Google Play i App Store  prepnúť na vyhľadávanie kolobežiek, a naskenovať QR kód umiestnený na stroji.
Pred prvou jazdou sa zobrazia zásady bezpečného pohybu v meste a tiež pravidlá správneho parkovania kolobežiek. Niektoré z týchto informácií podajú kolobežky jazdcovi v hlasovej forme. V mene bezpečnosti je napríklad obmedzená rýchlosť jazdy v niektorých uliciach, čo sa jazdec dozvie počas jazdy priamo od kolobežky. Stroje nasadené v Nitre hovoria slovensky, česky a anglicky v závislosti na nastavení aplikácie. 
Platba za požičanie je po ukončení jazdy automaticky strhnutá užívateľovi z karty uloženej v aplikácii. Pri nástupe sa platí 0,50 eura, potom za každú 1 minútu 0,10 eura. Po jazde je treba kolobežku vhodne zaparkovať. Ak je v okolí cyklostojan, zaparkujte kolobežku k nemu. Ak v okolí nie je cyklostojan, zaparkujte kolobežku na chodníku tak, aby nikomu neprekážala. Musí zostať dostatok miesta aj pre kočiar s dieťaťom alebo invalidný vozík. Aplikácia v telefóne vás vyzve, aby ste zaparkovanú kolobežku odfotografovali. Ak zle zaparkujete, príde vám upozornenie. Kolobežky nenechávajte na cestách, v strede chodníkov, spadnuté na zemi a pod. Opakované zlé parkovanie bude viesť k zablokovaniu vášho užívateľského účtu.