Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Športové podujatia

  • Dni športu
    OŠMaŠ každoročne  pripravuje v mesiacoch október – december cyklus športových podujatí „Dni športu“. Tieto podujatia sú zamerané na rozvoj pohybových aktivít rôznych vekových a záujmových skupín s cieľom vštepiť účastníkom trvalý vzťah k športu.

  • Oceňovanie najúspešnejších športovcov mesta Nitry
    Každý rok magistrát oceňuje najúspešnejších športovcov v rôznych športových kategóriách ako sú seniori, juniori, kolektívy, tréneri, zdravotne postihnutí a pod. za ich úspechy v športovej oblasti, vďaka ktorým zviditeľnili mesto Nitra či už na Slovensku alebo aj v zahraničí.
  • Týždeň olympizmu
    Týždeň olympizmu je tradičné podujatie, uskutočňované každoročne vo viac ako 150 krajinách sveta. Cieľom Týždňa olympizmu je výzva k športovým aktivitám pre všetky vekové kategórie a pripomenutie si myšlienok a princípov olympijských hier. Účastníkmi podujatia sú každoročne deti a mládež z materských, základných.

  • Projekt „Škola otvorená športu“
    Škola otvorená športu je projekt realizovaný na 7 základných školách v meste Nitra. Zámerom je sprístupnenie športových areálov a telocviční ZŠ verejnosti za menší poplatok a žiakom nitrianskych ZŠ – zdarma.

  • Liga nitrianskych základných škôl
    V roku 2011 sa spustil nový projekt na území mesta Nitry, ktorý vytvoril priestor na športové súťaženie medzi jednotlivými školami, ktoré sa nachádzajú na území mesta Nitra. Školy medzi sebou celoročne súťažia vo futbale, basketbale, volejbale, hádzanej a florbale a ku koncu školského raka sa vždy uskutoční rozhodujúci turnaj, ktorý rozhodne o víťazovi v jednotlivých športoch.

  • TESCO beh pre život
    Mesto Nitra pravidelne každý rok participuje ako spoluorganizátor spolu s Nadáciou Tesco na uskutočnení tejto športovej charitatívnej akcie, ktorej cieľom je vyzbierať, čo najviac peňazí na podporu výskumu rakoviny.