Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bežecké trate

Doplnenie infraštruktúry bežeckých tratí uvítajú i profesionálni športovci, nakoľko beh patrí medzi dôležité aktivity v rámci získania kondície v tréningovej činnosti pri väčšine individuálnych, resp. kolektívnych športov.

V rámci tratí boli na výber viaceré alternatívy, napokon boli vybrané tri, ktoré dostali názov Nitrianske bežecké trate.

Označené sú žltými značkami.

Štart dvoch najdlhších tratí je situovaný vSiedľa korčuliarskej dráhy pri futbalovom štadióne v Mestskom parku na Sihoti a vyznačený je informačnou tabuľou. V tom istom bode sa nachádza aj cieľ oboch tratí. Rozdiel tvorí len dĺžka a smer, pričom kratší variant sa tiahne v dĺžke  piatich kilometrov pozdĺž rieky - smerom na juh a využíva 4 mosty (Mostná ulica, Chrenovský most, Univerzitný most a lávka pri štadióne FC Nitra).

Dlhšia alternatíva má takmer šesť kilometrov a je orientovaná presne opačným smerom. Sleduje rieku proti prúdu až k lávke na Bratislavskej ulici, kde sa popri kultúrnom centre Hidepark trať opäť vracia k mostu na Vodnej ulici a po prúde rieky späť do cieľa pri futbalovom štadióne.

Tretia a najkratšia zo spomínaných tratí má 1,4 km a jej štart aj cieľ je situovaný pri hlavnom vstupe na Mestské kúpalisko na Sihoti. Je to trať, ktorá nie je vôbec žiadna novinka a bežeckí veteráni ju poznajú do detailov, avšak označenie peknou grafikou padne určite vhod nielen nováčikom, ale aj skúseným bežcom.

 

nitrianske_bežecké_trate