Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Získali sme ocenenie 2022 Green Destinations - Top 100 Stories

VIDEO
Získali sme ocenenie 2022 Green Destinations - Top 100 Stories

Nitra sa zapojila prostredníctvom nás (Turistické informačné centrum Nitra) do medzinárodnej súťaže a zaradila sa medzi Top 100 udržateľných destinácií 2022 : Green Destinations Top 100 Stories!

Slovakia-Nitra-1024x1024

Súťaž Green Destinations Top 100 Stories každoročne ponúka príbehy a osvedčené postupy destinácií z celého sveta, ktoré sa venujú trvalo udržateľnému cestovnému ruchu. Tieto destinácie sú príkladom dobrej praxe pre ostatných, od odborníkov v oblasti cestovného ruchu až po samotných turistov. Sektor cestovného ruchu, ktorý v posledných rokoch čelí veľmi náročným výzvam prostredníctvom týchto príkladov vytvára sieť organizácií destinačného manažmentu a ponúka dlhodobo udržateľné riešenia.

Zapojili sme sa do tejto súťaže s heslom “Inšpirujme sa navzájom! – Let´s inspire together!” v zmysle Stratégie rozvoja cestovného ruchu v meste Nitra na roky 2021-2031 v kategórii FUNGUJÚCE KOMUNITY a dostala sa medzi 100 ocenených destinácií pre rok 2022. Prihláška bola dvojstupňová, v 1. etape bolo potrebné prejsť testom udržateľnosti, ktorý hodnotia medzinárodní experti. Destinácie, ktoré prejdú prvým kolom popíšu v 2. etape príklad dobrej praxe ich destinácie. Pre Nitru to bolo spájanie rôznych komunít žijúcich v meste, otvorenie sa samosprávy občanom, zapojenie verejnosti, otváranie tém udržateľnosti. Oficiálne vyhlásenie výsledkov sa konalo 27.9.2022 o 18.00 na medzinárodnej konferencii Green destinations v Aténach.

Green destinations je globálna nezisková organizácia so sídlom v Holandsku, vytvorená na podporu udržateľných destinácií, ich podnikania a komunít. Cieľom organizácie je propagovať udržateľný spôsob života v turistických destináciách zameraný na ekológiu, klimatické zmeny, inovácie, recykláciu, zapájanie komunít a udržateľnosť cestovného ruchu. Organizácia vytvára globálne partnerstvo viac ako 50 zástupcov (odborníci na trvalo udržateľný cestovný ruch, poradenské spoločnosti a neziskové organizácie). Vedie viaceré etablované programy, ktoré rezonujú po celom svete (450 destinácií a 50 podnikov z viac ako 60 krajín sveta). Jedným z programov je TOP 100 Stories, ktoré každoročne oceňuje 100 najlepších destinácií sveta v téme udržateľnosti.

Viac info na webstránke: https://greendestinations.org/nitra-let-s-inspire-together/

2022_Top_100_Certificate___Nitra_Slovakia_page-0001_(1)

Video