Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Predstavujeme našich sprievodcov

Predstavujeme našich sprievodcov

Anna Bozóová

Ako študentka Katedry manažmentu kultúry a turizmu UKF v Nitre, som dostala možnosť spraviť si preukaz sprievodcu v rámci štúdia. Ledva som mala tento preukaz v ruke, keď jedna moja milá profesorka nás informovala, že TIC v Nitre hľadá sprievodcu v maďarskom jazyku. Stalo sa to pred 7 rokmi, a odvtedy už mám za sebou mnoho prehliadok v maďarskom alebo v slovenskom jazyku.

Mala som možnosť stretnúť sa s rôznymi ľuďmi: sprevádzala som skupinu, ktorá prišla na Slovensko na Medzinárodnú konferenciu esperanta, deti zo základných škôl, ktorých zaujali najmä legendy o meste Nitra, ľudí na pracovnom výlete atď.

Pre TIC v Nitre pracujem aj ako slovensko-maďarská tlmočníčka a veľmi rada sa zúčastňujem podujatia Nitra, milá Nitra, kde mám možnosť venovať sa delegácii partnerského mesta Veszprém  z Maďarska.

V roku 2020 som nemala možnosť sprevádzať skupiny a pevne dúfam, že v 2021 môžme znovu privítať návštevníkov do nášho mesta, aby tu strávili aspoň jeden deň, a mali možnosť spoznať históriu a pamätihodnosti Nitry.

A moje najobľúbenejšie miesto v Nitre? Mestský park, kde sa rada prechádzam alebo korčulujem sa, keď je pekné počasie.