Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Medzinárodný festival Divadelná Nitra 2021

SÚBOR
Medzinárodný festival Divadelná Nitra 2021

Zelená Nitra

Aká je povaha našej krajiny? Vieme sa poučiť z histórie?
Slovenské divadlo kladie vysoko aktuálne otázky.

Príležitosť zamyslieť sa nad nimi poskytuje Divadelná Nitra 2021

Živý dotyk s divadlom, živý kontakt s divákmi. Medzinárodný festival Divadelná Nitra sa na šesť dní (1. – 6. októbra) stane miestom intenzívnych umeleckých zážitkov. Návštevníkov jubilejného, 30. ročníka čaká okrem iných aj pätica výnimočných slovenských diel, ktoré vznikli pred pandémiou či počas nej. 

Uplynulé mesiace ukázali, že divadlo je tým médiom, ktoré vie najbezprostrednejšie reflektovať prebiehajúcu realitu a autenticky zachytiť jej pluralitu. Festival reaguje na túto skutočnosť hlavným programom ponúkajúcim divákom diela, ktoré zaujmú buď aktuálnou tematikou, alebo podmanivou atmosférou. 

„Vo výbere som siahal najmä po inscenáciách vhodných na veľké javisko, lebo všetci sa obávame, či na jeseň náhodou nepríde tretia vlna pandémie a opäť sa neobmedzí kapacita hľadísk. Preto sa výber orientuje viac na kamenné divadlá než na nezávislé. Pritom nezávislú scénu nesmierne obdivujem za to, ako promptne dokázala reagovať na pandemické opatrenia, a v tom čase na nej vzniklo niekoľko skvelých inscenácií,“ približuje tohtoročný kurátor slovenskej časti programu Karol Mišovic. Starostlivo vybrané diela odkazujú aj na tému tohto ročníka – p r e s a h y / t r a n s c e n d e n c i e s, avšak každé z iného zorného uhla. 

www.nitrafest.sk

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Tlačová správa Aká je povaha našej krajiny_ Vieme sa poučiť z histórie Veľkosť: 542.8 kB Formát: pdf Dátum: 11.9.2021