Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Štafetová prehliadka Putujeme Nitrou

GALÉRIA
Štafetová prehliadka Putujeme Nitrou

22. 2. 2020

Aj v tomto roku sa Nitra, prostredníctvom Turistického informačného centra Nitra, zapojila  do osláv Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu.

21. a 22. februára tradične prebiehajú rôzne bezplatné tematické prehliadky alebo sú návštevníkom sprístupnené inak neprístupné miesta.

My sme v tomto roku pozvali návštevníkov na netradičné sprevádzanie Putujeme Nitrou  - štafetovú prehliadku mestom.

V sobotu 22. februára sme sa stretli o 10.00 h pre Kostolom nanebovzatia Panny Márie na Kalvárii, prezreli sme si krypty pod kostolom, zaujímavé a na exponáty bohaté Misijné múzeum a prešli sme sa hore na kalvársky vŕšok.

Odtiaľ sme spolu prešli cez Kalvársku - Špitálsku – Hodžovu ulicu až po bývalý hotel Tatra na začiatku pešej zóny, prešli sme sa spolu cez Palárikovu - Ul. Fr. Mojtu - Starý rínek až na Svätoplukovo námestie. Tu sme navštívili Ponitrianske múzeum a prezreli si jeho expozície. Spoločné putovanie pokračovalo prehliadkou Synagógy a rozprávaním o histórii židovstva v Nitre.

Záver patril prechádzke cez Farskú – Ul. Na Vŕšku a Kupeckú ulicu a rozprávaniu o legendách a postavičkách v Nitre.

Keďže v tento deň bola Nitra fašiangovo naladená, záverom prehliadky bola pozvánka na veselý fašiangový sprievod a ďalší program na Svätoplukovom námestí.