Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nová cyklotrasa Nitra-Dražovce je už oficiálne otvorená!

GALÉRIA
Nová cyklotrasa Nitra-Dražovce je už oficiálne otvorená!

Mesto Nitra oficiálne otvorilo cyklotrasu, ktorá uľahčí presun obyvateľov z Dražoviec do centra Nitry. Nová cyklotrasa medzi parkom v Nitre a Dražovcami je už oficiálne sprístupnená. Cyklotrasu spoločne otvorili primátor Nitry Marek Hattas a nitriansky biskup Viliam Judák. 

Biskup cyklotrasu posvätil a v krátkej modlitbe poprosil o ochranu pre všetkých tých, ktorí ju budú používať. A keďže sám je vášnivým cyklistom, po posvätení vysadol na bicykel a spolu s desiatkami cyklistov sa previezol dvojkilometrovou cyklotrasou až do Dražoviec. 

Mestom vybudovaná cyklotrasa do Dražoviec sa začína pri prístupovej komunikácii do areálu vodární. Končí sa na začiatku existujúcej cyklotrasy v rámci strategického parku. Záverečných 76 metrov novovybudovanej cyklotrasy nadväzuje na už existujúci úsek cyklotrasy a ide až po most cez vodný tok Dobrotka v Dražovciach, kde sa križuje s Kultúrnou ulicou.

Nová cyklotrasa je umiestnená na hrádzi pozdĺž Dobrotky vo vzdialenosti pol metra až meter od brehovej čiary. Na trase po hrádzi sa nachádza celkom 16 smerových oblúkov. Výsledná šírka v celom úseku je tri metre, po oboch stranách je lemovaná betónovými cestnými obrubníkmi.