Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čistenie hradného kopca a mestského parku

Čistenie hradného kopca a mestského parku

26. júna 2021

Všetci radi žijeme v čistom a zdravom prostredí. Prebiehajúca pandémia nás naučila vrátiť sa k prírode, pozrieť sa na životné prostredie inak a naučiť sa využívať ho dlhodobo. Nitra ako mesto postavené na 7 pahorkoch, plné zelene, starodávnej aj novej histórie si určite zaslúži udržateľný spôsob života.

Mesto Nitra, Nitrianska organizácia cestovného ruchu spolu s iniciatívou Čistá Nitra spojili sily a rozhodli sa prísť s nápadom postupného čistenia 7 pahorkov Nitry. Každoročne už tradične prebieha v Nitre čistenie Zobora v spolupráci s Nitrianskym horským spolkom a na základe iniciatívy občianskeho združenia Pine Hill sa podarilo v tomto roku vyčistiť aj jeden  z pahorkov – Borinu.

V sobotu 26. júna sa úspešne za pomoci asi 20 nadšencov podarilo vyčistiť Hradný kopec a mestský park a pripraviť tak tieto lokality na slávnosti Nitra, milá Nitra.

Jednotlivé vŕšky lákajú k návšteve a vytvárajú jedinečnú panorámu mesta, preto si zaslúžia našu pozornosť. Veríme, že sa nájde čo najviac dobrovoľníkov a spolu tak pomôžeme skrášliť naše mesto pre obyvateľov ale aj návštevníkov.