Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rozšírená realita na Zoborskom kláštore

Rozšírená realita na Zoborskom kláštore

leto 2019

Rozšírená realita na Zoborskom kláštore

Zoborský kláštor sa počas posledných rokov stal novou turistickou lokalitou v meste Nitra. Nielen vďaka reštauračným prácam na samotnej ruine Zoborského kláštora, ale aj vďaka možnostiam ako využiť voľný čas alebo jednoducho vyraziť do prírody a deťmi.

V areáli pribudla k zakonzervovaným ruinám bývalého príbytku mnícha - eremitky strecha a postupne sa dokončuje jej opláštenie. Novinkou je možnosť prezrieť si príbytok mnícha prostredníctvom rozšírenej reality, kde Vás sprievodca prenesie priestorom, ako vyzeral kedysi, keď tu mních býval, študoval, pracoval a oddychoval. Samotné zariadenie jednotlivých miestností približuje každodenný život mníchov.

V hornej časti areálu, v tzv.Rákociho altánku, pribudli interaktívne prvky pre deti, ktoré si tu môžu zahrať pexeso, vyskladať omaľovánku, zahrať šach, mlyn, alebo sa odfotiť vo fotopointe.

Už tradičnou súčasťou areálu sú bezplatné prehliadky, koncerty, podujatia pre deti a preto srdečne pozývame na návštevu tohto jedinečného miesta aj počas prebiehajúceho Leta na Zoborskom kláštore 2019  

 

Správy RTVS,sobota 20.07.2019 od 29.44 minúty
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13982/193025