Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Udržateľná Nitra - popoludnie v Botanickej záhrade

GALÉRIA VIDEO
Udržateľná Nitra - popoludnie v Botanickej záhrade

25. september 2021

V sobotu, 25. septembra 2021, sa v rámci osláv Svetového dňa cestovného ruchu konalo v Botanickej záhradu SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku 2,  podujatie Udržateľná Nitra.

Príjemné popoludnie plné zaujímavých podujatí začalo o 14.00 h pešou komentovanou prehliadkou Botanickej záhrady, o tretej nasledovala prezentácia "Ako ďalej - burza nápadov" - predstavenie ďalšieho smerovania Botanickej záhrady SPU v Nitre s verejnou diskusiou, workshopy s tematickou rozmnožovania rastlín, aranžovania kvetín, spoznávania liečivých rastlín a ich účinkov, pestovania zeleniny, navrhovania záhonov a výsadieb nádob. O pol štvrtej sa konal workshop "Tvorivá recyklácia" s diskusiou k spracovaniu rôznych odpadových materiálov pre malých aj veľkých, kreatívna zóna. Ďalší workshop a diskusia "Produkovať menej odpadu je zodpovedné" sa týkala spracovania druhotných plastických hmôt, separácie odpadu a čo separovať nevieme, význam čistenia Nitry s odkazom do budúcnosti.
O pol piatej sa, za hudobného doprovodu LHP Muzika, konala Módna prehliadka "Upcyklovaná móda". 
Podujatie sa ukončilo Cykloprehliadkou "Na bicykli zelenou Nitrou z Botanickej záhrady" (trasa: Botanická záhrada - areál SPU Nitra - rieka Nitra - Ul. Fraňa Mojtu - Svätoplukovo námestie).

 

 

Video