Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Galéria Foyer

Galéria Foyer je súčasťou Starého divadla Karola Spišáka v Nitre, ktoré sa nachádza priamo v centre Nitry na ul. 7. pešieho pluku.
Prvá výstava sa konala v marci 2009 a predstavila výtvarnú tvorbu správkyne galérie a scénografky Starého divadla Márie Herodekovej. Vďaka kvalite a nápaditosti realizovaných projektov sa galéria teší veľkému záujmu návštevníkov. Je jedinou galériou v Nitre s bezbariérovým prístupom. V roku 2012 sa konala výstava prác žiakov základných škôl pod názvom Videli - kreslili - maľovali. Vystavené práce boli inšpirované inscenáciami Starého divadla. Galéria Foyer chce týmto začať novú tradíciu a spomínanú výstavu organizovať každoročne.

V galérii doposiaľ vystavovali Mária Herodeková, Jana Farmanová, Viliam Šulík, Jaroslav Zikmundovský, Katarína Jahnová, Michaela Batelová, Lívia Boliešiková, Emília Jakubisová, Juranj Novák, Igor Derevenec, Peter Pauko, Erik Fehér, Denisa Huňady, Andy Wsól, Daniel Mihálik, Tomáš Roller, Dušan Blažej, Viliam Slaminka a žiaci základných umeleckých škôl.

Kontakt:
Galéria Foyer
Ul. 7. pešieho pluku
tel. 00421 (37) 6525 003
www.sdn.sk

Otváracie hodiny:
september - jún pondelok-piatok od 7.00 do 19.00 h, sobota-nedeľa od 11.00 do 19.00 h