Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nitra sa posledné roky stáva obľúbenou turistickou destináciou

Nitra sa posledné roky stáva obľúbenou turistickou destináciou

september 2017

Záujem domácich aj zahraničných turistov o pobyt v Nitre rastie. Za posledné mesiace od januára do augusta 2017 nahlásili  hotely, penzióny a ostatné ubytovacie zariadenia v meste spolu  189 580 prenocovaní. Takmer 28 % nárast oproti roku 2016 o vyše 41 000 prenocovaní milo prekvapil.

Nitra sa posledné roky stáva nielen obľúbenou kongresovou destináciou, ale aj turisticky atraktívnou. Minulý rok ju vďaka ponuke pre obchodnú klientelu navštívilo viacero firiem a zahraničných návštevníkov. Unikátny Svetový kongres Esperanta v júli prilákal do Nitry takmer 1300 ľudí zo šesťdesiatich krajín sveta.  Hotel MIKADO zas napríklad hostil významný medzinárodný medicínsky kongres.

Mesiace roku 2017 (január- august) zaznamenali nárast počtu prenocovaní o vyše 41 000 návštevníkov.  „Dôvodom je pestrá ponuka festivalov, koncertov, výstav i jednotný a ucelený systém propagácie, ktorému sa cielene venujeme v spolupráci s Mestom Nitra a ostatnými našimi členmi už od roku 2012,“ uviedla výkonná riaditeľka Nitrianskej oblastnej organizácie cestovného ruchu /NOCR/, Marta Hároníková.

Jedným z najnavštevovanejších je už tradične aj výstavisko Agrokomplex. “V období január až august 2017 evidujeme zvýšenie návštevnosti našich podujatí v miere 5 až 10% percent oproti rovnakému obdobiu v roku 2016. Tak isto sme v tomto období zaznamenali zmenu štruktúry našich návštevníkov. V roku 2017 sa zvýšila návštevnosť najmä stredne a vysoko príjmových skupín obyvateľstva. Tento faktor sa mohol pozitívne odraziť na miere zvýšenia využitia ubytovacích služieb v meste vzhľadom na našu ročnú návštevnosť vyše 500 000 ľudí,“ doplnil Mário Dinga, riaditeľ agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š.p., jeden z členov NOCR.  „Za náš štátny podnik musím povedať, že ma teší že agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO významne prispieva k rozvoju podnikateľských aktivít v oblasti stravovania a ubytovania. Je nám jasné, že bez agrokomplexu by rozvoj týchto odvetví nebol možný v takej miere,” dodal Mário Dinga.

 

http://videoarchiv.markiza.sk/video/prve-televizne-noviny/73252_prve-televizne-noviny (časť Rekordná návštevnosť) 

 

(Zdroj: Nitrianska organizácia cestovného ruchu, www.visitnitra.eu)